Аржентинският фотограф   е авторът на снимката на годината на

...
Аржентинският фотограф   е авторът на снимката на годината на
Коментари Харесай

Снимката на годината на UNICEF е на аржентинеца  Едуардо Сотерас

Аржентинският фотограф   е създателят на фотографията на годината на  Германия за 2022-ра. Фотографията изобразява  две усмихнати деца, погълнати от книги в опустошена от войната библиотека на начално учебно заведение в етиопския регион Тигре.

Всяка година „ Наградата на UNICEF за фотография на годината “ се присъжда на фотоси и серии от фотоси, които най-добре показват личността и изискванията на живот на децата по света по извънреден метод.

 
               

„ Въпреки че е унищожена, библиотеката в това начално учебно заведение в региона Тигре в Етиопия е мястото, където две деца са намерили леговище в книгите. Този дребен миг на благополучие се вижда в усмивките им. Това е необичаен миг. Заради въоръжения спор с централното държавно управление 5,2 милиона души в този район в Северна Етиопия страдат от принуждение, разселване, недохранване и дефицит на питейна вода ”, е формалната информация за фрагмента в уеб страницата на.

Аржентинският фотограф Едуардо Сотерас документира ситуацията на децата в Тигре от 2020 година насам: в бежански лагери, в лечебни заведения, в приемни центрове за девойки, които са били полово измъчвани, оповестяват още от организацията. Сотерас документира с фотоапарата си редки моменти като този, който демонстрира какво децата на Тигре споделят с децата по целия свят “нуждата да им бъде разрешено да се занимават спокойно и любопитно с нещо, което им носи наслада ”.

Втората премия беше присъдена на снимка на фотожурналиста  , направена в мазе в Кийв, Украйна. Няколко деца, потърсили скривалище от бомбите там, преглеждат детска брошура.

Германският фотограф получава трета премия за фотография на афганистански ученички в скрито девическо учебно заведение в Кабул.



 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР